Wednesday, December 21, 2011

ERTI SEBUAH KERINDUAN....


RINDU TU SELALUNYA BAYANGAN CINTA...
RINDU TU SELALUNYA MEMBUAHKAN HASIL CINTA...
BEGITU JUGA CINTA...
CINTA TERHASIL DARI SEBUAH RINDU YANG KITA SENDIRI TAK TERDUGA...
PEJAM KAN MATA... BAYANGKAN SIAPA YANG ADA DISEBALIK BAYANGAN RINDU ITU.. ADAKAH ORANG YANG SELALU KITA PUJA ATAU ORANG SELALU BENCI...
BENCI MEMBUAHKAN DENDAM DAN RINDU.. BENCI MEMBUATKAN KITA TIDAK PASTI DENGAN PERASAAN KITA...
PERNAH SUATU HARI HATI INI TERLALU BERAT UNTUK MENERIMA CINTA, TETAPI BILA HATI MULA TERDETIK ERTI KERINDUAN PADA KASIH SAYANG, CINTA DISAMBUT DENDAM TERHAPUS..
PERNAH KAH TERLINTAS DI HATI UNTUK MENYAYANGI SESAMA SENDIRI??
TENTU PERNAH BUKAN..
BAYANGKAN ORANG YANG PALING KITA CINTAI BERADA DALAM DAKAPAN KITA UNTUK KALI YANG TERAKHIR...
BAYANGKAN DIA MELUAHKAN SEGALA KEKESALAN DIA TERHADAP DIRI ANDA.. BAYANGKAN BETAPA SEKSANYA DIA MEMELUAHKAN YANG SEBENARNYA JIKA ADA KESEMPATAN WAKTU LAGI, DIA INGIN MENYAYANGI ANDA SEUMUR HIDUPNYA..
PERNAHKAH ADA MELUAHKAN PADANYA ANDAI SAAT ITU BERLAKU ANDA HANYA INGIN BERDUA DENGANNYA DAN MENGHABISKAN MASA WALAUPUN SESAAT..
PERNAH KAH ANDA MELIHAT AIRMATANYA JATUH BERCUCURAN KERANA BEGITU DIA SAYANG PADA ANDA??
PERNAHKAH ANDA MEMAHAMINYA DISAAT DIA CUBA MEMPERTAHANKAN DIRINYA?? PERNAHKAH TERLINTAS DIHATI ANDA ANDAI ADA WAKTU DAN KESEMPATAN BENARKAN DIRI ANDA UNTUK MERASAI APA YANG DIRASAINYA?? PENYESALAN TIADA LAGI GUNANYA BILA DIA TELAH PERGI DARI HIDUP KITA.. APA GUNANYA AIRMATA ITU ANDAI DIA TIADA.. KENAPA TIDAK KITA MENANGIS BERSAMANYA DISAAT DIA AMAT TERLUKA OLEH SIKAP KITA.. MENGAPA PADA WAKTU ITU HANYA MAKIAN YANG KITA DAPAT BERIKAN PADANYA?? PERCAYALAH BILA KITA MENYESALI SESUATU SEMUA PERSOALAN INI AKAN TERUNGKAP DALAM MINDA KITA.. DAN WAKTU ITU TIADA GUNANYA LAGI..
PERASAAN KALI PERTAMA BEGITU INDAH... TAPI BAGAI MANA YANG SETERUSNYA??
PERNAH TAK TERLINTAS BAHAWA HARI INI MUNGKIN YANG TERAKHIR UNTUK KITA BERSAMA DENGANNYA??
HATI KECIL YANG PENUH KASIH SAYANG, AKAN CUBA SEBAIK MUNGKIN UNTUK MENJAGA CINTANYA... SAMBUT LA PERASAAN ITU DENGAN PENUH KEIKHLASAN.. KITA TERMENUNG BILA SESUATU YANG BURUK MENIMPA .. MENGAPA TIDAK KITA PERTAHANKANNYA?? AGAR TIDAK MENIMPA SESUATU MUSIBAH.. BIARPUN HATI LAGAK TENANG TAPI, PASTI TERBAWA2 UNTUK MASA YANG KAN DATANG... DAN BILA MASA ITU BERLAKU TERUNGKAI ERTI RINDU PADA SUATU KETIKA DULU YANG TIADA PENGHUJUNGNYA.. JADIKAN KENANGAN LEPAS SEBAGAI MEMORI YANG TERINDAH DALAM HIDUP KITA KERANA MEMORI YANG INDAH MAMPU MEMBINA HUBUNGAN YANG INDAH.. KERINDUAN PADA SESEORANG BOLEH LUPUT TAPI SEKURANG-KURANGNYA KITA MENGINGATINYA WALAUPUN DIA TAK PERNAH
TERLINTAS UNTUK MENGINGATI KITA... <3 <3 <3

No comments:

Post a Comment